Om ossSøk støtteProsjekterKontakt
2021 april

Kompass & Co

Kompass & Co er en sosial entreprenør etablert i 2011 som tilbyr nye muligheter til ungdom som står utenfor skole og arbeid. De bygger på at alle barn og unge ønsker å bidra og være en ressurs, men at de mangler verktøy for å klare det. De har siden starten samarbeidet med ulike barneverntjenester og NAV-kontorer i Oslo og Akershus.

Kompass & Co har fokus på å motivere og inspirere ungdom i alder 15-25 til å delta i samfunnet på ulike måter. De satser på tre arenaer: Urban dyrking, redesign og overskuddsmat. De samarbeider med flere store aktører om overskuddsmat og hvordan den kan benyttes.

Innholdet i ungdomsprogrammet består av et trappetrinnsmodell hvor hver ungdom får skreddersydd et opplegg. I samarbeid med partnere går ungdommene gjennom et tre program i tre faser med fokus på lønnet arbeid i enden. Her skal ungdommene jobbe med å styrke sin selvfølelse og indre motivasjon. I tillegg får ungdommene etablert en CV, de får et nettverk i arbeidslivet og kan de finne et kompass for livet.

Stiftelsens støtte går til prekvalifiseringskurs for videre jobb og utdanning for ungdom fra sårbare omgivelser med miljøarbeidsstøtte og nettverk for videre jobb.

Mer om prosjektet