Om ossSøk støtteProsjekterKontakt
2023 november

OSLO KFUM Sjøkorps

Oslo KFUM Sjøkorpset er en frivillig forening som driver med opplæring av barn og ungdom i seiling og sjømannskap, noe som ligger stiftelsens hjerte nært. Forening ble stiftet i 1920 og har siden vært en del av bybildet i Oslo.

Prosjektet de har søkt om støtte til, består av en- og to-ukes tokt med barn og unge mellom 10 og 16 år fra Oslo til Vlissingen i Nederland og tilbake, i tillegg til helgeturer vår og høst og seiling i skolens høstferie.

Prosjektet vil inneholde 9 uker og 4 helger med seiling hvor 13 barn og 6 befal og unge ledere deltar pr uke. De har fått støtte til å kunne senke kostnadene for deltageravgiften på turene, slik at flere har anledning til å søke om å bli med.

S/Y Mohawk II
S/Y Mohawk II

Dette er forøvrig andre gangen at vi støtter Sjøkorpset. Vi ledet et spleiselag for å slette gjelden i 2016 da deres skute S/Y Mohawk, som eies av stiftelsen, hadde store utfordringer med å få endene til å møtes. Vi bisto i forhandlinger for å få slettet skipets pantegjeld på kr 3,2 mill. og bidro selv i et spleiselag. Videre bekostet vi en moring (bøye) som gjør det mulig å fortøye skipet på Husbergøya og derigjennom skape synergi mellom FRIGO og sjøspeiderne.

Mer om prosjektet